Як визначити твердість сиру?

Запах має бути молочний та нейтральний, без кислого запаху. Занадто різкий запах означає, що сир зіпсований. Щодо смаку, він повинен бути приємним і не різким. Перевірте куплений сир в домашніх умовах: відріжте скибочку сиру товщиною 0,5 см і зігніть навпіл, якщо він зламався – продукт не якісний.

На відміну від твердого сиру, який зазвичай легко впізнати за «дірочками», м'які сири – це сири з ніжною вершковою або сирною консистенцією, які виробляються без додаткової обробки (такої, наприклад, як плавлення або копчення).

Твердий сир – Кисломолочний харчовий продукт щільної консистенції. Тверді сири виготовляють із коров'ячого, овечого, козячого та інших видів молока. Італійські пармезан, грана падано, пекорино, швейцарський грюєр, голландські маасдам та едамер, англійський чеддер – все це тверді сири.

loading
×