Як визначити вагу свині?

Для проведення обчислень нам необхідно обхват за лопатками помножити на виміри довжини тулуба. Вводимо коефіцієнт 142 і ділимо отриманий твір нею. Даний спосіб обчислення живої ваги свині підходить для повнотілих тварин, тому що дозволяє підрахувати максимально точну масу.

За допомогою формули та коефіцієнта можна більш точно розрахувати вага тварини: для свиней сальних порід ЖО = ОГ * ДП/142; для м'ясо-сальних порід ЖО = ОГ * ДП/156; для свиней м'ясних порід ЖО = ОГ * ДП/162.

При живій масі свині в 100 кг вихід свинини становить 72-75%, 120-150 кг – 77-80%, понад 180 кг – 80-85%. Середнім показником виходу м'яса та сала є 77%, без субпродуктів – 66%. Визначитискільки м'яса можна отримати від свині з живим вагою в 110 кг, можна відібравши приблизно 2,5-3 кг відходів, близько 10 кг кісток.

loading
×