Як визначити якісний гранатовий сік?

Як вибрати Гранатовий сік? На пляшці має бути написане слово «сік», а не «нектар». Потрібно звернути увагу на склад, в якому міститься інформація: чи розбавлений сік водою чи це сік прямого віджиму, чи використовуються консерванти, барвники, цукор. Колір соку має бути червоно-бордовим, дуже насиченим.

– Найосновнішим тестом «натуральності» соку є перевірка на наявність барвників. Для перевірки соків без м'якоті (виноград, полуниця, яблуко, гранат, брусниця) необхідно взяти півсклянки змішаної з половиною чайної ложки харчової соди. Цей розчин додаємо в сік. Якщо сік став бурим, значить сік без барвників.

Гранатовий сік має яскраво рожевий чи червоний колір і приємний освіжаючий кислосолодкий або кислий смак, іноді трохи терпкий смак.

Краще розбавляти сік водою, щоб не провокувати рефлюкс через підвищену кислотність продукту. Краще готувати сік самим, за допомогою блендера або соковижималки. На одну склянку використовують два-три гранати. Можна купити свіжий сік на ринку – найкраще, якщо ви простежите за процесом приготування.

loading
×