Як визначити якого сорту борошно?

Як визначити якість борошна за кольором

  1. Пшенична крупчатка – кремовий;
  2. Вищий сорт – білий;
  3. Перший сорт – білий із легким нальотом сірого чи жовтого;
  4. Другий сорт – білий з коричневим або жовтуватим відтінком;
  5. Шпалерна – насичений коричневий колір;
  6. Сіяна житня – біла з синьовою;

"Борошно вищого гатунку відрізняється більш тонким помелом і вищим показником білизни, так як виробляється із самого центру зерна, де немає відруб'янистих частинок. Однак при відділенні оболонок від зерна йдуть майже всі вітаміни і мікроелементи, що містяться в ній.

Чим цільнозернове борошно відрізняється від звичайної зерно пшениці складається з оболонки, ендосперму та зародка. У процесі переробки зерна у звичну борошно оболонка і зародок видаляються, залишається лише багатий на білок ендосперм. У цільнозернове борошно залишається повністю або частково і оболонка (висівки), і зародок.

loading
×