19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Як визначити якого сорту борошно?
Як визначити якість борошна за кольором
- Пшенична крупчатка – кремовий;
- Вищий сорт – білий;
- Перший сорт – білий із легким нальотом сірого чи жовтого;
- Другий сорт – білий з коричневим або жовтуватим відтінком;
- Шпалерна – насичений коричневий колір;
- Сіяна житня – біла з синьовою;
"Борошно вищого гатунку відрізняється більш тонким помелом і вищим показником білизни, так як виробляється із самого центру зерна, де немає відруб'янистих частинок. Однак при відділенні оболонок від зерна йдуть майже всі вітаміни і мікроелементи, що містяться в ній.
Чим цільнозернове борошно відрізняється від звичайної зерно пшениці складається з оболонки, ендосперму та зародка. У процесі переробки зерна у звичну борошно оболонка і зародок видаляються, залишається лише багатий на білок ендосперм. У цільнозернове борошно залишається повністю або частково і оболонка (висівки), і зародок.