Як влаштовано бочку для квасу?

Візок для перевезення квасної бочки має два колеса, раму, виготовлену із сталевих швелерів, та зчіпний пристрій з фаркопом для зчеплення візка з транспортним засобом. Сама посудина бочки герметичний і має заливну горловину та зливний краник для розливу напою та продажу.

Адже в СРСР у тих жовтих бочках не проводили таку глибоку обробку, як зараз, тому бувало таке, що всередині заводилися кишкові палички. Однак тепер існують нові технології, наприклад, кегі та різні охолоджувачі з кранами.

Чому квасні бочки зникли Головна причина – мікроорганізми. Термін придатності бочкового квасу складає 72 години: за цей час він нехай і повільно, але грівся. В результаті бактерії розмножувалися все швидше, процес бродіння продовжувався прямо в цистерні, а при дозаправці квасом у бочку могли потрапити комахи.

loading
×