Як вважати ХЕ з вуглеводів?

Хлібна одиниця (ХЕ) – умовна міра, прийнята для спрощення розрахунку разового вживання вуглеводів. Одна ХЕ приймається за 10 грамів чистих вуглеводів або 12 г з урахуванням харчових волокон. Виробники діабетичних та дієтичних продуктів вказують хлібні одиниці з розрахунку 12 г вуглеводів в 1 ХЕ.

Хлібна одиниця (ХЕ, вуглеводна одиниця) – умовна одиниця, розроблена німецькими дієтологами, використовується для приблизної оцінки кількості вуглеводів у продуктах: одна ХЕ дорівнює 10 (без урахування харчових волокон) або 12 грамів (з урахуванням баластових речовин) вуглеводів або 20 (25) г хліба.

* – Мається на увазі 1 ст. ложка сирої крупи; у вареному вигляді (каша) 1 ХЕ міститься у 2 ст. ложках із гіркою (50 г). Близько 100 мл натурального соку фруктового без додавання цукру містить приблизно 1 ХЕ.

loading
×