Як японці ставляться до їжі?

Основний феномен у тому, що японці, незважаючи на те, як багато вони говорять про їжу, їдять насправді мало. Дотримуючись ідеології здорової їжі, японці ніколи не готують їжу про запас, їдять маленькими порціями і намагаються якнайменше використовувати «не здорову» їжу – смажене, жирне і так далі. Jan 17, 2020

Як же вдається японкам зберігати фігуру та молодість протягом багатьох років? Першою та основною причиною є раціон харчування. У приготуванні страв японки використовують рибу, морські водорості, сою, рис, фрукти та зелений чай. У їхньому раціоні практично відсутня висококалорійна та шкідлива їжа.

В основу японської кухні покладено овочі, рис, риба, а також яловичина, свинина, баранина та птиця. Багато страв готують із морепродуктів: молюсків, кальмарів, восьминогів, крабів, креветок, морських водоростей, а також морської капусти. У японської кухні є ще одна унікальна особливість.

Після закінчення трапези японці також використовують ввічливу фразу готисо:-сама-десита (яп. ご馳走様이었습니다) («це була [прекрасна] трапеза»), що виражає подяку і повагу всім присутнім, кухареві та вищим силам за прекрасну трапезу.

loading
×