Як з'явилися кисломолочні продукти?
Кисломолочні продукти були випадково відкриті жителями Центральної Азії ще у кам'яному віці. З того часу кисломолочні продукти розвивалися як спосіб зберігання молока свійських тварин з допомогою процесу ферментації. За легендою, ангел передав секрети сквашування молока Аврааму, батькові єврейського народу.Apr 15, 2016
Виробництво кисломолочних продуктів засноване на складних біохімічних процесах, що протікають при сквашуванні пастеризованого, стерилізованого, топленого молока або вершків заквасками, до складу яких входять чисті культури молочнокислих бактерій, дріжджів, оцтовокислих бактерій та їх комбінацій та природної …
Це продукти, які приносять користь організму людини за рахунок роботи кисломолочних бактерій.
Кисломолочні продукти виробляють сквашуванням молока та вершків чистими культурами молочнокислих бактерій з додаванням або без додавання дріжджів та оцтовокислих бактерій. Зброджуванням молока при додаванні культури молочнокислих бактерій виробляють сметану, сир, йогурт, кисле молоко.