Як з'являється сальмонела?

Люди заражаються сальмонельозом, як правило, внаслідок споживання заражених харчових продуктів тваринного походження (в основному яєць, м'яса, свійської птиці та молока), хоча до передачі інфекції можуть бути причетні й інші харчові продукти, включаючи зелені овочі, забруднені гною. 2018

Симптоми сальмонельозу Як правило, початок захворювання гострий: озноб, підвищення температури до 38-39 градусів, головний біль, загальна слабкість, переймоподібні болі в животі, нудота та блювання. Стілець рідкий, рідкий, пінистий, смердючий, зеленого кольору від 5 до 10 разів на день.

З фекаліями людей та тварин сальмонела може потрапляти у ґрунт, воду та їжу. Бактерія легко потрапляє на харчові підприємства та заражає продукцію через сировину, брудну упаковку, обладнання, руки та одяг робітників.

Сальмонели, як правило, мешкають у кишечнику тварин та людини.

loading
×