Як забрати зайву воду з плову?

Випарити воду Найпростіше поставити каструлю з рисом на дрібний вогонь і почекати, поки піде зайва волога. За цим потрібно стежити уважно, адже намагаючись все зробити швидко, можна перегріти рис, через що страва буде остаточно зіпсована.13 Oct 2021

Рятуємо Мал

  1. Для початку зніміть кришку, поставте каструлю на слабкий вогонь та варіть Мал 5 хвилин – якщо води не дуже багато, вона має встигнути википіти. …
  2. Якщо води багато, злийте все, що можна, відкиньте крупу в дрібне сито, дайте стекти надлишкам вологи.
  3. Якщо рис злипся, його можна промити в холодній воді.

Злийте з каструлі воду, покладіть прямо в Мал шматочок хліба чи батона. Свіжого чи черствого – не має значення. Закрийте кришку та зачекайте 10-15 хвилин. Хліб вбере надлишки вологи, Мал стане таким розсипчастим, яким спочатку планувалося його та зварити.

Якщо рис вийшов занадто липким і водянистим відразу після варіння, покладіть на нього зверху скибочку хліба, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин. Хліб вбере зайву вологу з рису. Також Мал можна відкинути на друшляк і промити холодною проточною водою.

loading
×