Як замочити желатин у холодній воді?

Порошковий желатин потрібно замочувати у воді у співвідношенні 1:6 (іноді використовують формулу 1:5). Це означає, що якщо в рецепті вам потрібні 10 грамів желатину, ви замочите його в 60 грамах води. У всіх інших сенсах порошковий та листовий желатини абсолютно ідентичні, якщо мають одну й ту саму силу желювання.

Як приготувати желатин просто: розчинити в холодній воді, Далі долити рідини до потрібного обсягу, підігріти. 4. Термін придатності має важливе значення. Можливо, він розбухне і навіть загусне, але страву може зіпсувати, надавши йому незрозумілий і неприємний присмак.

Замочувати листовий желатин необхідно у дуже великій кількості холодної води. Желатин сам вбере необхідну кількість води. Час замочування буде приблизно таким же, як і у порошкового желатину – 5-15 хв. Вважається, що працювати з листовим желатином простіше, тому що він не вимагає маніпуляцій із вагами.

Перший крок – розведення желатину водоюобов'язково холодною. Щоб визначити, скільки треба взяти води для замочування, або як кажуть професіонали – для розпускання, потрібна кількість желатину помножити на 13 г. Наприклад на 10 г желатину необхідно взяти 130 г води. Даємо желатину набрякнути протягом 15-20 хвилин.

loading
×