Як заварити пектин?

Якщо загусник пектин просто всипати в рідину, його частинки розбухнуть і злипнуться – «комок», що вийшов, буде розчинятися у воді дуже довго або не розчиниться зовсім. Щоб цього уникнути, змішуйте пектин із 2-3 ст. ложками цукру і лише після цього додавайте в блюдо.

Кип'ятити страва з пектин не можна довше 5 хвилин, тому що при більш тривалому кип'ятінні, пектин втратить свої желюючі властивості.

Пектін додається в кипляче варення або фруктове пюре, при цьому попередньо необхідно зробити премікс: пектин змішати з невеликою кількістю цукру, щоб у варення він розподілився рівномірно. Це пов'язано з особливостями розчинення пектину.

Пити розчин 2 рази на добу по одній чашці. Важливо споживати напій окремо від решти, щоб звести до мінімуму його вплив на засвоєння мікроелементів (і ліків, якщо Ви їх приймаєте). Вживаючи яблучний пектин, пийте більше води, щоб запобігти можливому дискомфорту в животі і газоутворенні.

loading
×