Як заварити шипшину, щоб не втратити вітамін С?

Достатньо залити 10 подрібнених ягідок 200 мл окропу, потримати на вогні 3 хвилини, настояти під кришкою 15 хвилин і процідити. Але і цей спосіб не найкращий. Найбільше вітамінів збережеться у відварі, якщо приготувати його на водяній бані.Aug 13, 2020

Кількісне визначення аскорбінової кислоти. У ході розрахунків з'ясовано, що в одному склянці настою шипшини витриманого 30 хвилин міститься 0,026г вітамін А З 1 склянка настою (250 мл)=0,026 г (вітамін З).

На водяній бані найкраще заварюється дрібно порізаний шипшина. Для цього подрібнені плоди заливають окропом із розрахунку 2 столові ложки на склянку води та тримають під кришкою на водяній бані 15-20 хвилин. Після шипшини необхідно дати настоятися 30-40 хвилин, потім процідити – і можна пити.

Ягоди можна заварювати як цілими, так і розрізаними або подрібненими в блендері – це вплине лише на якийсь час заварювання. Окріп зведе нанівець користь ягід шипшиниТому рекомендуємо заливати ягоди водою 80-90°С.

loading
×