Як заварити улун вдома?

Як заварюють Оолонг (Улун)

  1. Чайник обполіскують окропом;
  2. Потім насипають чай приблизно на третину чайника;
  3. Заливають гарячою (не менше 90С) водою, і відразу її зливають. …
  4. Потім знову заливають гарячу воду і, зачекавши близько хвилини, знову зливають;
  5. Цей чай подають до столу;

3 хвилини Знавці улунів рекомендують перед заварюванням чайний лист пролити гарячою водою, а сам чайник прогріти окропом, і лише потім наполягати 2 – 3 хвилини. Зверніть увагу також на рівень ферментації: Слабо ферментований улун наполягають близько 3 хв.

Заварювати молочний улун китайська найкраще методом проток. Береться приблизно чайна ложка листа з розрахунку на склянку води, поміщається в прогрітий посуд, заливається закипілою і злегка остигнула водою (75-85 градусів). Настоюється вперше до 30 секунд, потім можна поступово збільшувати час витримки до 2-х хвилин.

loading
×