Як заварювати сухі гриби?
Після гриби потрібно замочити у холодній воді на 2-3 години, можна і на ніч. За цей час гриби «згадають» свою структуру та обсяг. Підсолювати воду для замочування слід тільки в тому випадку, якщо ви смажитимете гриби. Водний грибний настій, у якому замочувалися гриби, краще не зливати, а відварювати гриби у ньому.
Вимиті гриби слід подрібнити та помістити в каструлю, заливши холодною водою. Потім каструлю ставлять на вогонь, доводять до кипіння, після чого потрібно зняти пінку, що утворилася, і зменшити вогонь. Після закипання гриби необхідно варити від 30 до 90 хвилин (залежно від виду грибів).
Іноді рекомендують заливати сушені гриби теплою кип'яченою водою на 1-2 години, іноді – холодною кип'яченою на 10-12 годин. Оптимально – потримати гриби у воді довше, наприклад, залити холодною водою і залишити на ніч, щоб вони стали якомога м'якшими.
Як варити сушені гриби покрокова інструкція з фото
- Крок 1. Для роботи нам знадобиться каструля, вода, сушені лісові гриби, сіль.
- Гриби промити у теплій воді. Викласти в каструлю та залити водою таким чином, щоб вода покривала гриби на 2-3 сантиметри вище за гриби. …
- Поставити каструлю на вогонь. …
- Гриби готові.