Як зберегти колір буряка під час гасіння?

Яскравий колір буряків збережеться, якщо додати у воду трохи столового або яблучного оцту та цукру (1/2 чайної ложки на 1 л води обох інгредієнтів). Підійде також винний оцет. Після варіння потрібно відразу злити рідину, щоб овочі не були занадто водянистими.18 Sept 2020

Як зберегти колір буряків та насичений смак при варінні, розповідаємо у цій інструкції.

  1. Вибирайте яскраві сорти
  2. Збережіть шкірку
  3. Опускайте буряк у холодну воду
  4. Варіть повністю на слабкому вогні
  5. Не соліть раніше часу
  6. Використовуйте лимонний сік
  7. Додати оцет і цукор
  8. Слідкуйте за часом

Майже наприкінці приготування борщу натріть буряк, збризкайте її лимонною кислотою або оцтом і покладіть у каструлю з борщем. Варіть ще приблизно 5 хв. Так колір страви майже напевно збережеться яскравим.

Під час варіння овочів у киплячу воду необхідно додати кислий інгредієнт. Найкращий варіант – це капнути кілька крапель соку лимона. Використовувати можна й аналогічний обсяг столового оцту. Результатом стане закріплення кольори коренеплоду: буряк залишиться яскраво-червоною.

loading
×