Як зберегти свіжі гриби?
Очищені гриби можна зберігати в холодному місці в скляній або емальованій ємності при температурі 0… 5℃ два-три дні. Це може бути холодильник, підвал чи льох. Після цього терміну гриби почнуть гнити, гірчити, покриватися плямами та пліснявою.
Якщо ще залишилися запаси грибів, які нема куди подіти, найкраще їх засолити на зиму. Солити можна що завгодно, але найкраще для цього підходять свинушки, грузді, опеньки та хвилі. Гриби краще підбирати одного розміру та виду. Особливо більшим краще заздалегідь відрізати ніжки.
Якщо ви купили печериці у відкритому вигляді, то зберігати в холодильнику їх можна лише протягом 3 діб. Покриті плівкою печериці можна зберігати в холодильнику близько 6 діб. Після закінчення цього терміну гриби можуть потемніти. Збільшує термін зберігання печериць заморожування.
3 днів У холодильній камері свіжі гриби зберігаються близько 2-3 днів (плюсова температура близько 5°C), у контейнері для овочів (бажано та бавовняному пакеті) – час збереження до тижня. Мариновані печериці пролежать близько 4 місяців у льоху, приблизно рік – у холодильнику.