Як зберегти вітаміни під час термічної обробки їжі?

Так, за будь-якої кулінарної обробки продуктів рекомендується використовувати герметичні кришки, зберігати поверхневий шар жиру, скорочувати терміни готування, закладати в киплячу, а не в холодну воду. Не слід також допускати бурхливе кипіння, часто розмішувати або готувати в кислому середовищі.Feb 16, 2015

Коли ви відварюєте очищені овочі, збережіть воду, в якій вони варилися. вітамінів та мінеральних речовин при термообробці перетворюється на неї. Цей відвар можна використовувати для супів або для приготування інших страв. Не розварюйте овочі. Швидка обробка зберігає їх зовнішній вигляд, смак та вітаміни заразом.

Щоб зберегти вітаміни та мікроелементи в овочах, які вимагають варіння, бажано закладати овочі в киплячу воду і варити при закритою кришкою. бульйон, до речі, потім використовуйте в супах чи соусах: саме в нього пішли «втрачені» вітаміни.

Максимум вітамінів зберігається у сирих та неочищених овочах та фруктах, які зберігаються у темному та прохолодному місці. Таких умов зберігання вимагають рослинні і тваринні жири. Овочі треба обробляти термічно якнайменше, бажано в шкірці і з мінімальним додаванням води або жиру.

loading
×