Як зберігати червону рибу холодного копчення?

Для приготовленої риби Риба холодного копчення зберігається довше, оскільки «холодний» дим має великі бактерицидні властивості. При температурі від 0 до +5 ° C її можна зберігати до 30 діб, при температурі від 0 до -5 ° C – до 2 місяців. В'ялена риба також може зберігатися за мінусової температури.Sep 16, 2019

Рибу холодного копчення краще зберігати в інтервалі між 0 та +5 градусами, а рибу гарячого копчення слід зберігати при температурі – між -2 та +2 градусами. Контроль здійснюється за допомогою звичайного термометра. Відхилення від зазначених параметрів може призвести до швидкого зменшення терміну зберігання продукту.

Допускається поміщати продукт у морозильник. Але слід пам'ятати, що після відтавання він може трохи змінити смак. При температурі -18 градусів рибу холодного копчення тримають до 60 діб, а гарячого – До 30 діб. Якщо знизити температуру в камері до -35 градусів, термін зберігання збільшиться до 2 місяців.

Як зрозуміти, що зіпсувалася риба

  • наявність липкого шару. Він з'являється тільки на свіжій тушці, коли вона починає псуватися;
  • поява різкого неприємного запаху. Він виникає як у свіжому м'ясі, так у копченому та солоному. …
  • утворення плям молочного кольору. …
  • жовті зябра та каламутні очі. …
  • поява слизу при натисканні.
loading
×