Як зберігати цибулю після викопування?

Цибулю зберігають у невеликих коробках, ящиках, сітках у сухому прохолодному місці. Найкраща температура зберігання +1-3 оС. За такої температури цибулини не висихають, вони довше не прокидаються після періоду спокою, тобто довше зберігаються. При зберіганні цибулю періодично переглядають і видаляють цибулини, що захворіли і проросли.

Для тривалого зберігання ріпчастого цибулі і сівка вибирають один із режимів:

  1. теплий – цибулини зберігають при кімнатній температурі, у добре провітрюваному, затіненому місці;
  2. холодний – цибуля прибирають у підвал або підпідлогу, зберігають при температурі близько 0 градусів.

Як зберігати цибулю, щоб не згнили – температура та вологість Як ми вже сказали, ідеальне місце для зберігання має бути темним, сухим, прохолодним та добре провітрюватися. Найбільш оптимальна температура – ​​7-13 °С. Вологість повітря – 65-70%.

Зазвичай цибуля обрізають, коли він трохи просохне, а потім досушують. При цьому залишають шийку завдовжки 4-6 см. Але якщо ви плануєте плести коси цибулі, тоді слід залишити стебло довжиною близько 15 см. Не рекомендується обрізати перо відразу після збирання врожаю, т.к.

loading
×