Як зберігати мариноване м'ясо для шашлику?

М'ясо у маринаді може пролежати у холодильнику не більше трьох діб. На свіжому повітрі і навіть у герметичній упаковці – не більше 3 годин. Має значення посуд і сам маринад.

Якщо невелика затримка, то це не страшно — будь-яке м'ясо може зберігатися в холодильнику близько 24-36 годин. Шашлик, замаринований у кефірі, дозволено зберігати понад 48 годин, а у вині чи оцті — аж до чотирьох-п'яти діб: таке заправлення працює як консервант.

7 днів Продукт у вакуумній упаковці залишається придатним приблизно 7 днів. Можна врахувати те, що шматки без кісток зберігаються трохи довше. Чим дрібніше нарізано м'ясотим швидше воно стане непридатним до вживання.

Не лише старе, а й молоде м'ясо може спокійно маринуватися доба чи навіть двоє. Інгредієнти у складі маринадів, зокрема цибуля, мають антибактеріальні властивості. А це означає, що м'ясо зберігатиметься довше. Маринувати м'ясо можна за кімнатної температури.

loading
×