Як зберігати мед у спеку?

Температура Найкращою для зберігання вважається температура від -6 до +20 градусів. Якщо мед буде тривалий час зберігатися при температурі вище +20, він втратить багато корисних вітамінів. Низькі температури (нижче 0) не погіршують якість меду – він лише твердне і стає замороженим.

Мед зберігає свої властивості за наступних температурних значень: мінус п'ять градусів і плюс двадцять градусів тепла. Абсолютно немає потреби зберігати мед в холодильнику. Якщо температура вища за 20-30 градусів мед починає розшаровуватися, втрачаючи частину своїх цінних смакових/органолептичних та цілющих якостей.

Сонячне проміння нагрівають банку, в якій зберігається мед, та знижують його корисні властивості. У тому числі світло знищує інгібін – унікальний фермент, який виробляється бджолами у процесі виготовлення. меду та відповідає за протимікробні властивості продукту.

Якщо йдеться про зберігання продукту за кімнатної температури, то термін придатності дорівнює 2 рокам. Якщо говорити про показники Держстандарту, то це 1 рік. У разі певних умов, він стає ще меншим – 8 місяців.

loading
×