Як зберігати полуницю після збирання?

Щоб мати можливість зберігати ягоду суниці, дуже важливою є швидкість охолодження після збирання врожаю (фото 79). Бажано, протягом 1 години після збирання, ягоду помістити в холодильник. Ягоду, яка призначена безпосередньо на продаж, достатньо охолодити до температури 8-10°С.

У гарній упаковці полуниця довше залишиться свіжою, а гарна упаковка для ягід – це коробки із міцного картону чи дерева з отворами для вентиляції. Може підійти і пластик, але в ньому теж мають бути дірочки. Чим тонший шар ягід, тим довше вони пролежать у холодильнику.

Якщо ви плануєте з'їсти полуниці відразу, краще всього зберігати її за кімнатної температури. У холодильнику вона втратить частину свого аромату та смаку, але часто без цього побутового приладу не обійтися.

0:544:57Suggested clip 55 secondsЯк зберегти КОЛУБНИКУ на зиму. Найсмачніші способи! – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip

loading
×