Як зберігати протерту журавлину?
Ягоди змішують із цукром у рівних пропорціях, пропускають через м'ясорубку та поміщають у чисті сухі скляні банки. Закривають перетерту журавлину поліетиленовою кришкою. І в холодильник. У журавлини міститься бензойна кислота, природний консервант.
Зберігання журавлини у воді Чисті стиглі ягоди поміщають у скляну банку або будь-яку іншу ємність, після чого заливають все це вже охолола. водою. Зберігати ці банки рекомендовано при температурі трохи нижче за кімнатну. Це може бути підвал, балкон чи холодильник.
Способи зберігання журавлини у воді: Ягоди сортують, миють. Фільтровану або відстояну воду попередньо кип'ятять і охолоджують. Для зберігання холодильнику зручніше вибирати скляні банки.
Ретельно переберіть журавлинузалишивши тільки якісні плоди, видаливши листочки, стеблинки, сміття. Замочіть на 30 хвилин у холодній воді, за цей час осяде пісок. Акуратно вийміть ягоди шумівкою і промийте холодною проточною водою. Відкиньте на друшляк.