Як зберігати сметану?

Що зробити: потрібно закрити контейнер, покласти його в пакет для заморожування та заморозити. Це допоможе запобігти проникненню повітря та зневодненню самого продукту. Що зробити: потрібно розлити сметану в окремі пластикові або інші контейнери, що герметично закриваються, і заморозити.

Сметану можна заморожувати на невизначений термін. Проте за два-три місяці якість почне знижуватися. Це пов'язано з фізичними змінами, що відбуваються в інгредієнтах сметани при заморожуванні. При замерзанні сметани вода розширюється, і рідина замерзає швидше за жир.

72 години За СТБ 1888-20008 термін придатності сметани при температурі зберігання від 2 до 6 С становить 72 години з дати виготовлення, однак він може бути збільшений виробником залежно від особливостей технологічного процесу виробництва, застосовуваних пакувальних матеріалів, умови зберігання на підставі гігієнічної оцінки.

loading
×