Як зберігати суху квасолю на зиму?

Один із найкращих способів зберігання зерен – помістити їх у прохолодне місце. Цей нюанс є вкрай важливим, оскільки саме низька температура не дає шкідникам активізуватися та завдавати шкоди квасолі. Необхідно стежити за тим, щоб температура в місці, куди поміщені боби, не перевищувала 7 градусів за Цельсієм.

Зберігати правильно висушену квасоля можна довго: від 3 до 5 років. Протягом всього терміну придатності продукт зберігає свої корисні та поживні властивості. В ідеалі це має бути прохолодна комора або льох, де температура не піднімається вище за 5 градусів.

Прогріти в духовці як зберігати квасолющоб не було жучків? Все дуже просто – перед цим прогрійте її у духовці. Висока температура допоможе позбавитися можливих жучків ще на стадії личинок. Потім квасоля потрібно охолодити, пересипати в банки або лотки і поставити в холодильник чи на поличку в шафі.

Зберігати квасолю потрібно в сухих, чистих, ємностях, що герметично закриваються (наприклад, пластикові пляшки, скляні банки з металевими кришками – закрутками і т. п.) Можна зберігати у тканинних мішечках, які потрібно попередньо вимочити в солоній ропі та висушити.

loading
×