Як зберігати урюк вдома?

Сушені абрикоси погано переносять високі температури повітря – приміщення, що добре провітрюється, з температурою 10-15 градусів Цельсія буде оптимальним варіантом. Термін зберігання сушених абрикосів за кімнатної температури може досягати до півроку.

Сухофрукти не люблять вологу і тепло, тому вони повинні бути в сухому і досить прохолодному приміщенні. Краще всього для зберігання фруктів і ягід підійде комора або горище. Тільки за таких умов сушені продукти збережуть усі свої корисні властивості на тривалий час.

Розкладіть плоди на листі, вистеленому пергаментним папером і поставте в нагріту до 50 градусів духовку, поступово збільшуючи температуру до 65 градусів. У процесі сушіння абрикоси потрібно кілька разів перевертати і залишати дверцята духовки відкритими для виходу зайвої вологи випаровуванням.

loading
×