Як зберігати вино?

Щоб продовжити життя вину, яке відкрито, краще перелити його в іншу пляшку меншого об'єму – коли рівень досягне верхньої частини шийки, закрийте пробкою і поставте в холодильник. Окислюватись воно практично не буде, тиждень точно простоїть.

Звичайно, початківець скисати вино краще використовувати у тих рецептах, де воно проходить теплову обробку. Червоне стане в нагоді для гасіння, запікання, соусів, маринування м'яса для гриля, паштетів, гуляшу, болоньезе, реберців у соусі барбекю, майже будь-якого рецепта кролика, качиних грудок та телятини.

Воно втрачає інтенсивність своїх смакових характеристик: фруктові та квіткові ноти в ароматі зникають, а на перший план виходить кислотність та оцтові тони. Адже у відкритій пляшці відбувається природний окисний процес під впливом кисню. Пити таке вино вже, звісно, ​​не варто.

Відкрита пляшка білого вина краще зберігати трохи більше двох-трьох днів, а червоного — трохи більше п'яти. Для того, щоб уповільнити процес окислення, використовуйте вакуумні помпи – спеціальні пристрої, за допомогою яких з відкритої пляшки можна, можливо відкачати повітря.

loading
×