Як збільшити силу закваски?

Хліб на слабкій заквасці виглядатиме більш щільним, можливо, м'якуш його буде сіруватим, гумовим за відчуттями і, найголовніше, у смаку відчуватиметься цей неприємний кисло-гіркий післясмак.

Метод посилити кислу левіта мадре. на 1 л. води), закваску поріжте ножем або ножицями на шматочки завтовшки 1-1,5 см. і покладіть у воду на 20-30 хв. Дістаньте спливлу закваску, відтисніть (якщо не спливе, тоді просто дістаньте закваску і відіжміть), зважте потрібну кількість (наприклад, 40 або 50 гр.)

Годую кожні 3 дні. Якщо ви плануєте пекти хліб, потрібно розігнати закваску: за добу дістати закваску, дістати 5 г, решту повернути у холодильник. Дати трохи зігрітися, додати по 15 г води та борошна. Накрити та залишити на 6 годин.

loading
×