Як збирати та зберігати гострий перець?

Якщо температура в підвалі не перевищує 10 °C, а вологість становить від 90 до 95%, плоди дозріватимуть протягом місяця. Потім слід знизити температуру до нуля градусів – це продовжить зберігання ще місяці на два. Якщо у підвалі достатньо місця, можна зберігати перці прямо на стеблах.Dec 10, 2015

Покрокова інструкція з заморожування гіркого перцю: промити плоди під водою, а потім промокнути паперовим рушником; розрізати на частини/кругляшки (щоб було зручніше потім розморожувати) або покласти цілі стручки в целофанові пакети або спеціальні контейнери для заморожування; прибрати на зберігання у морозильну камеру.

Збір рукавичок слід обов'язково проводити в рукавичках – це мінімізує подразнюючий ефект капсикаму. Плоди обов'язково слід знімати з куща разом із плодоніжками, оскільки вони захищають перець від шкідливих бактерій Якщо після збирання врожаю ви плануєте сушити перець, то можна збирати кущики і цілком.

На решітці На решітку розкласти (в один шар) стручки – вони будуть сушитися під впливом тепла, що походить від конфорок. Конфорки потрібно включити на середню потужність, сушити перець 2-3 години, періодично перемішуючи. Після цього перець досушують, розклавши на папері при кімнатній температурі.

loading
×