19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Як зменшується філе при варінні?
Зміна ваги м'яса при тепловій обробці
Вид продукту | Відсоток зменшення ваги |
---|---|
Бараніна | 40-45% |
М'ясо птиці (курятина, індичата, м'ясо курчати) | 30% |
Крольчатина | 25-30% |
Риба | 15-20% |
Скільки потрібно сирого м'яса, щоб отримати 260 порцій по 40 г вареного м'яса
Найбільше втрат при цьому у риби, м'яса та овочів. Риба втрачає сумарно до 50% ваги (голову, плавці та нутрощі), м'ясо – До 34% ваги (залежно від виду сировини), овочі – до 35% ваги в середньому (зрізається бадилля, шкірка, очі, коріння тощо).