Як зробити м'яку сирокопчену ковбасу?

Дієтолог Ганна Кудрявцева попереджає: Сирокопчена ковбаса – Це делікатес, і захоплюватися їм не варто. По-перше, вона дуже жирна – від 40 до 50 відсотків продукту – це тваринний жир. По-друге, калорійна: до 500 кілокалорій у 100 грамах.

Нарізати сирокопчену ковбасу потрібно тонкими скибочками під кутом щонайменше 45 градусів. Формою виходять довгі вузькі овальчики. Така нарізка однозначно впливає смакове сприйняття продукту. По-перше, сирокопчена ковбаса дуже щільна (недарма раніше називалася твердокопченою).

Завітряну або підсохлу ковбасу можна, можливо освіжитиякщо помістити її в ємність з холодним молоком на півгодини. Незначну плісняву легко прибрати, зануривши продукт у солону воду на 5–7 хвилин і витерши насухо його паперовим рушником.

loading
×