Як зробити, щоб пряники стали м'якими?

Повернути пряникам колишню м'якість дозволить нехитрий спосіб. На ніч необхідно перекласти пряники у пластиковий контейнер із кришкою, додати туди ж нарізане на четвертинки яблуко.. Вранці випічка знову стане м'якою. Поласувати завжди м'якими та ароматними пряниками пропонує компанія "Богородський пряник".

Надійний спосіб розм'якшити пряники – на піднос викласти нарізаний тонкими шматочками білий хліб, а зверху, просто на хліб, покласти пряники. Потім прибрати весь піднос у поліетиленовий пакет або обернути його харчовою плівкою. Залишити на 2-4 години, залежно від того, наскільки тверді пряники та якого вони розміру.

Якщо це пластиковий пакет, то його просто зав'яжемо так, щоб не було циркуляції повітря. Я просто накриваю миску скляним ковпаком. Залишимо пряники на ніч. Вранці ви побачите, що яблука підсохли, а пряники стали м'якими.

З чим це пов'язано? Відповідь проста – з рецептурою. Щоб пряники при випіканні тримали форму і не розтікалися, тісто має бути досить тугим. Глазур на пряниках також дуже тверда – По суті, це застиглий яєчний білок з цукром.

loading
×