Як зробити сушіння з яблук у сушарці?

Нарізані часточки яблук розкласти тонким рівним шаром на піддони електросушарки. Важливо не укладати їх занадто щільно, щоб гаряче повітря могло вільно циркулювати між ними. Сушити потрібно при температурі 65-70 градусів приблизно протягом 8-10 годин.

Видаляємо із заготівлі зайву вологу, виклавши яблучні часточки на серветку. Викладаємо сегменти підготовлених яблук на форму сушарки. Температура сушіння яблук в електросушарці 60-70 градусів. Якщо сушимо яблука в духовці, встановлюємо такий же нагрів, режим «Конвекція» або злегка відкриваємо дверцята печі.

Обробляти яблука найкраще порційно для того, щоб вони не встигли окислитися і потемніти. Найбільш оптимальною порцією буде кількість приблизно на піввідра нарізаних яблук. Плоди добре миються і обсушуються. Потім їх потрібно нарізати невеликими часточками, ширина яких має перевищувати 0,5 див.

Процедура сушіння:

  1. Розкладаємо в піддони нарізані часточками яблука;
  2. Поміщаємо піддони в сушарку;
  3. Встановлюємо температуру близько 60 градусів.
  4. Час висихання протікає приблизно 8:00. Після цього виймаємо піддон і переконуємося, що при натисканні на фрукт він не виділяє вологу.

Oct 14, 2018

loading
×