Як зробити так, щоб буряк не втрачав колір?

Яскравий колір буряків легко зберегти, якщо додати у воду при варінні трохи есенції. Якщо у вас столовий оцет, потрібно ½ чайної ложки на два літри води.

Щоб вона не знебарвилася, її не можна класти в каструлю з готується борщем у сирому вигляді, а потрібно попередньо спасерувати на сковороді в олії. Можна обсмажити її окремо від цибулі та моркви, а можна разом із ними. Другий секрет: після додавання буряків у суп він повинен варитися не понад 5 хвилин.

Майже наприкінці приготування борщу натріть буряк, збризкайте її лимонною кислотою або оцтом і покладіть у каструлю з борщем. Варіть ще приблизно 5 хв. Так колір страви майже напевно збережеться яскравим.

Під впливом крохмальних та лужних продуктів (наприклад, моркви, картоплі, капусти, цибулі) червоний пігмент у буряках втрачає колір. Пересушена на сковороді буряк втратить свій сік і борщ вийде коричневим.

loading
×