Як зробити так, щоб молоко скисло?

Кип'ячене молоко слід охолодити до 38-40 °С. В окремій ємності змішайте 200 г сметани та 100 мл молока до однорідності. Потім розбавте в решті молоці, накрийте кришкою та укутайте на ніч. Якщо рецепт виконаний правильно, то наступного дня ви отримаєте загуслу молочну масу з сироваткою, що відокремилася.

Як швидко скисає молоко? Домашнє молоко, не пастеризоване та нестерилізоване, скисає при кімнатній температурі за 12-24 години після здавання. Але трапляється таке, що домашнє молоко не скисає. Це відбувається через те, що корова захворіла на кетоз.

Щоб молоко не згорнулося при кип'ятінні, додайте трохи цукру (1 ч. ложку на 1 л) молока). Щоб не утворювалися пінки на молоці, частіше перемішуйте його при кип'ятінні, а як воно закипить – швидко охолодіть.

loading
×