Як зробити воду м'якшою?

Набагато ефективніше пом'якшити воду заздалегідь, і вже потім прокип'ятити! Кальцинування та пом'якшувальні солі. Ще у Стародавній Греції господині змінювали властивості води, Додаючи в неї трохи деревної золи з вогнища. А сьогодні можна просто додати в рідину кальциновану соду – і вода стане відчутно м'якше.

Для пом'якшення можна практикувати кип'ятіння, оскільки при підвищенні температури вказані речовини розпадаються на вуглекислий газ та карбонатний осад. Кількісно тимчасова жорсткість визначається вмістом солей, які можна видалити при кип'ятінні протягом 1 години.

Тимчасова жорсткість — це присутність у воді кальцію та магнію, найпростіший спосіб усунення – Це кип'ятіння. Постійна жорсткість обумовлена ​​домішками фосфатів, сульфатів, хлоридів магнію та кальцію. Усунення її можливо за допомогою іонообмінника.

loading
×