Як зробити з моцарелли бурата?

Сир буррата – це моцарелла, яку формують у тонкий мішечок, а потім наповнюють м'яким, тягучим сиром та вершками, які називаються страчателла (це не те, що морозиво). Буррата набагато м'якша і кремовіша, ніж моцарелла, і має кілька текстур – жорсткіший зовнішній шар і кремовий всередині.

При виготовленні буррат гарячу сирну масу збирають у мішечок, який попередньо викладається зсередини пластинами моццарелли. Зверху мішечок заливають густими вершками, а потім загортають у зелене листя банана, підкреслюючи тим самим вишуканий смак сиру.

моццарела А буррата – це мішечок з витягнутого сиру моццарела. Оболонка має товщину близько 2 мм. А всередині – Напіврідка начинка страчателла (stracciatella): порвані і перетерті клаптики моццарелли, змішані з вершками.

loading
×