Як зробити з жирного молока знежирене?

Зменшити відсоток жирності молока можна двома способами. Охолодити його протягом 6-8 годин, а потім акуратно, не збовтуючи, зняти жир ложкою. Молоко стане менш калорійним. Зробити молоко ще дієтичним після зняття вершків можна так: повільно помішуйте його дерев'яною лопаткою, періодично змиваючи жирний наліт.

Знежирене молоко (застарілі варіанти — обра́т, зняте молоко) – продукт, що отримується в результаті відділення вершків з цільного молока у процесі сепарування. Подібно до складу з цілісним молоком крім молочного жиру, якого містить у середньому 0,05 %.

Нежирне молоко – 1% жирності. Саме менша кількість жиру містить знежирене молоко – 0.1%. Саме це молоко проходить максимальну кількість обробок видалення зі складу зайвого жиру.

loading
×