Як зрозуміти, що дріжджі почали працювати?

✨Сухі дріжджі перед використанням замочують на 10-15 хвилин у невеликій частині рідини, що входить до складу тіста, щоб активувати їх. За цей час на поверхні утворюється пінка – Це означає, що дріжджі почали працювати, і їх можна використовувати.

Як перевірити дріжджі на активність? Все просто: змішати трохи дріжджів+трохи борошна+трохи теплої води+щіпка цукру. Ця суміш називається опарою. Якщо через півгодини-година опара піниться, а тісто починає збільшуватись у розмірах, значить дріжджі активні та добре працюють.

Коли пройшло два етапи вистоювання в теплому вологому місці, але дріжджі не почали збільшуватися обсягом, можна замісити нову порцію інгредієнта. Для цього треба розчинити чайну ложку дріжджів у 240 мл теплої води та насипати туди столову ложку цукрового піску.

Сушені дріжджі перед активацією розмочують у воді (30оС) протягом 30-50 хвилин. Потім додають рецептурну кількість цукру та борошна. Активація сушених дріжджів триває 2-3 години. Активовані дріжджі використовують для приготування опари або безопарного тіста.

loading
×