Як зрозуміти, що гострий перець дозрів?

Про настання біологічної стиглості перців підкаже зміна їх забарвлення – вона стає більш яскравою, такою, якою і має бути у плодів даного сорту. Інша ознака – характерне потріскування, що спостерігається при натисканні. У недозрілих стручків його не буває.

Плоди дозрівають на початку липня і з'являються ще до жовтня. Їх зривають із плодоніжкою та зберігають при температурі +20 °С. Згодом смак перцю стає тільки більш насиченим. Деякі господині висушують плоди, нанизуючи на нитку.

Посаджений у відкритий ґрунт перець починають збирати 12-15 серпня і продовжують до 25-30 вересня. Завершити збирання врожаю необхідно до перших заморозків.

На решітці На решітку розкласти (в один шар) стручки – вони будуть сушитися під впливом тепла, що походить від конфорок. Конфорки потрібно включити на середню потужність, сушити перець 2-3 години, періодично перемішуючи. Після цього перець досушують, розклавши на папері при кімнатній температурі.

loading
×