Як зрозуміти що кава готова в гейзерній кавоварці?
Напій починає переходити з основи у верхню частину. Як тільки струмки стануть тонкими і Мокка почне «фиркати»знімаємо кавоварку з плити. Переливаємо у чашку. Кава готова!
Дочекайтеся вулканічної фази: вода закінчиться і почне бризкати з дозуючого сопла, почується легкий звук, що «фиркає». Час знімати кавоварку з вогню. Зніміть моку з плити і підставте основу під струмінь холодної води, щоб остаточно перервати екстракцію.
Як тільки кава дістанеться до верхнього відсіку, можна вимкнути плиту і дати напою потомитися під власним теплом. Цього буде достатньо. Наприкінці приготування не доводьте кавоварку до стану, коли вона починає шуміти та «фиркати». У верхній відсік замість води потрапляє вогненна пара, яка псує смак кави.
Як зрозуміти, що кава готова: коли ви почуєте дзюрчання (або пирхання – кому як подобається) і побачите, що кава повністю вийшов у верхній резервуар, а зі стовпця виходить уже не кава, а рідка піна, зніміть кавоварку з вогню.