Як зрозуміти що хліб житній?

Перше і найголовніше: справжній житній хліб завжди має на зрізі сірий колір. Тобто скориночка коричнева, а сам м'якуш сірий. Це його перша відмінність. Якщо житній хліб, який вам пропонують, має на зрізі коричневий колір, значить цього кольору досягли за допомогою солоду.Aug 28, 2020

Житній хліб (чорний хліб) — хліб з житній борошна (обійного, обдирного або сіяного). Поширений на Півночі та середній смузі Росії, Білорусії, Латвії, Литві, Німеччині, Фінляндії, Норвегії, Швеції, Данії, Польщі, Україні, Франції, Чехії.

Багато хто помилково вважає, що чорний хліб – це хліб з житній борошна. Насправді чорний колір хлібу надає червоний ферментований солод. Ця інформація особливо важлива для тих, хто виключив зі свого раціону вироби з пшеничного борошна.

Для житніх сортів – темно-коричневий, хліб пшеничний та булочні вироби повинні мати золотисту скоринку. Помітили білу кірку? Причина очевидна: або виробник порушив термін виготовлення тесту, або є якась похибка в самій технології його виробництва.

loading
×