Як зрозуміти що сир із пліснявою?

Якщо в блакитному сирі видніються яскраві плями червоної або чорної цвілі, значить такий сир зіпсований і їсти його в жодному разі не можна. Крім цвілі, також необхідно звертати увагу на колір так званого сирного тіла. Колір може бути від світло-кремового до світло-жовтого, але має бути обов'язково однорідним.

Під пліснявою скоринкою ховається м'яка та тягуча сирна маса, з вираженим вершковим смаком, який інтригує грибними, горіховими чи іншими відтінками Особливі унікальні властивості має сир Камбоцола, т.е.

Крім того, їжею з цвіллю можна отруїтися – у цьому випадку нудота, блювання, порушення випорожнень і болі в животі вам забезпечені. Звичайно, якщо випадково відкусити шматочок персика або твердого сиру з пліснявою, нічого страшного, можливо, і не станеться, та все ж із зіпсованими продуктами краще не експериментувати.

Відразу варто сказати, що запах нашатиря та аміаку для сиру з пліснявою не є нормою. При правильній витримці та дотриманні технології продукт має легкий грибний аромат, який може включати ноти горіхів, вершків, спецій. Сторонніх запахів повинно бути, оскільки грибок їх немає.

loading
×