Як зрозуміти, що тісто готове до випічки?

Ви можете помацати або легенько поплескати поверхню тіста: підійде буде м'яким, пишним, якщо ємність енергійно рухати з боку в бік, тісто буде рухливим, драглистим на вигляд. Остання характеристика більше стосується вологого тесту.1 Feb 2019

Також готовність тіста можна, можливо визначити візуально: коли тісто сильно збільшитися в обсязі, злегка натисніть на купол пальцем, що піднявся, зробіть ямку глибиною 0,5 см. Якщо ямка зарівнялася швидко тісто ще блукає. А якщо повільно, значить, готово.

Далі необхідно перевірити, чи пропіклося тісто. Дерев'яна шпажка, устромлена в найтовстішому місці кексу, повинна легко виходити з тіста і бути сухою. Пропечений кекс дрібнодирчастий і пухнастий усередині. Готовий бісквіт повинен бути пишним і вищим за початковий об'єм.

Час поділу дріжджових клітин, протягом якого підходить тістостановить 2,5-3 години. Крім того, для цього потрібно створити комфортні умови. Масу слід прибрати у тепле місце з високою вологістю.

loading
×