Як зрозуміти, що желатин готовий?

Желатин повинен ніби потонути у воді. Листовий желатин дуже швидко буде готовим і стане м'яким. Його можна використати. Порошковий желатин має взяти всю воду (набухнути).Oct 16, 2017

Зазвичай порошковий желатин – Швидкорозчинний і для замочування йому треба не так багато часу – 5-15 хвилин. Для замочування гранульованого желатину вам знадобиться від 20 хвилин та більше.

Желатин має набухати щонайменше 15 хвилин. Набряклий желатин вводять у гарячу основу та перемішують до повного розчинення. Можна розчинити набряклий желатин, підігрів його на паровій лазні. Але при цьому желатин в жодному разі не можна доводити до кипіння: при кип'ятінні желатин втрачає желюючі властивості.

Замочили желатин – Підігрійте його, щоб він повністю розчинився, от і все. А якщо раптом випадково перегріли, це не означає, що желатин потрібно викидати. Швидше за все, робочі його властивості зовсім не змінилися, і, якщо вас не бентежить аромат, що виявився, желатин можно використовувати.

loading
×