Як зрозуміти зіпсовані макарони чи ні?

Експерти попереджають про смертельну небезпеку макарон. Виявляється, у них (у приготовленому вигляді), як у рисі та молочку розмножуються небезпечні бактерії – Bacillus cereus. Деякі зі штамів цих бактерій можуть спричинити сильне харчове отруєння з летальними наслідками.

Зварені вироби повинні збільшуватися в об'ємі не менше ніж у два рази, добре зберігати форму, бути м'якими, еластичними, не злипатися, не утворювати груди (у той час як макарони з пшениці м'яких сортів розварюються, стають липкими, м'якими та клейкими).

Сухі макарони Ви можете використовувати макарони після закінчення терміну придатності, якщо у них немає дивного запаху (яєчна паста може мати гіркий запах). Зазвичай термін зберігання сухих макарон складає два роки, але ви можете збільшити його на три.

loading
×