Як зварити шлунки?
Курячі шлунки зрілих курок необхідно варити на повільному вогні під кришкою протягом 1,5 години, у скороварці – приблизно 30 хвилин після закипання. Шлунки молодих курок готуються 30-40 хвилин на тихому вогні під кришкою, у скороварці – 20 хвилин після закипання.
При постійному помішуванні на сковороді курячі шлунки готуються протягом 20 хвилин середньому вогні. Під кришкою та на мінімальному вогні субпродукт буде готовий через 25-35 хвилин.
Час варіння залежить від способу, який ви оберете, та розміру сердечок. Середнім знадобиться від 30 до 45 хвилин, великим – на 5–10 хвилин більше. Розрізані на половинки субпродукти будуть готові приблизно на 5 хвилин швидше за час, зазначений у рецептах нижче.
Шлуночки чистимо, засипаємо содою і заливаємо водою. Залишаємо на 30 хвилин. Після чого промиваємо та відправляємо в каструлю з овочами (води 2 літри). Варимо 40 хвилин, за 15 хвилин до готовності додаємо сіль, лаврушку та перець горошком.