Як зварити відвар з родзинок?

У літровий термос треба засипати в нього промитий родзинки з розрахунку 1 столова ложка на склянку окропу. На літр води виходить 4-5 столових ложок ягід. Відварити треба дати наполягати хоча б півгодини, після чого його можна вживати.

Налити в каструлю 2 склянки води та довести до кипіння. Додати родзинки та варити під кришкою 15-20 хвилин. Відставити каструлю з родзинками на 12:00. Після цього часу можна процідити родзинки.

Відвар нормалізує водно-сольовий баланс організму, а це сприяє нормалізації артеріального тиску. Корисний напій буде як для профілактики, так і для лікування захворювань серця та судин.

Родзинки не можна приймати при виразці шлунка, при ожирінні та серцевій недостатності. Не варто його їсти при туберкульозі та виразковій хворобі порожнини рота. З обережністю родзинки потрібно їсти алергікам і людям із цукровим діабетом.

loading
×