Яка буває аджика?

Вона буває червоного або зеленого кольору (Залежно від використаного при її приготуванні перцю). До складу аджики зазвичай входять: перець (червоний або зелений), часник, сіль, прянощі та пряні трави.

აჯიკა) – абхазька і грузинська гостра приправа у вигляді пастоподібної маси, склад до якої входять перетерті (традиційно — на камені) червоний перець, коріандр, пажитник блакитний (уцхо-сунелі) та інші пряні трави (свіжі або сушені), часник, з додаванням певної кількості кухонної солі.

Але через сильну гостроту аджику не варто вживати тим, що кого є порушення слизової оболонки травних органів (виразки, гастрити), а також її не рекомендують вагітним і жінкам, що годують, маленьким дітям.

Як вибирати аджику в Абхазії

  1. Справжня червона аджика не повинна бути водянистою, візьміть банку нахиліть і подивіться чи багато рідини виходитиме, можна злегка натиснути на суміш, якщо води буде багато, можна продовжувати вибір у іншого продавця. …
  2. Суміш не має бути дрібного помелу.
loading
×